Little Everything and the Magic Box/ Mindenke és a varázsdoboz [EN,HU]

What is happening in the gift box? What does the wrapped-up doll think while waiting for someone to make happy? Is she dreaming? Is she lonely? Is she curious about the outside world?


Little Everything is impatient and curious. She looks out of the box and sees the wonders outside, the kind faces which look back curiously too. She can no longer remain in the dark. As she ventures out, a fragrant, green field opens up and her luggage comes to life, convincing her to set off on the road of secrets to discover the world. Hiding in the magic box, she becomes the tiny Little Everything, and her travel companion becomes the tiny little Dingó. The two of them are flying towards adventures.


„We are going day and night, night and day, bathing in the sea, walking in a flowery field, skating in the winter, dancing on the rope, then dreaming. Our dreams are the sea, the flowery field, the day and the night, ourselves, the small ones and the grown-ups.”


Little Everything and the Magic Box invites us to a wonderful journey. Regardless of age, it activates imagination though movements, puppets and music. The performance can also be seen as an inner journey, a discovery that is necessary for life. It is worth to pay attention to every moment and each colour, because even the smallest things can give us joy if we are able to turn to them with love.


Actor: Noémi Csont

Creators: Kata Palocsay Kisó, Enikő Györgyjakab, Ágnes Forró, Raul Csokán

Music: Viktor Magyaróvári (Kayamar)

Production of Shoshin Association


Vajon mi történik az ajándékdobozban? Mire gondol a becsomagolt baba, miközben arra várakozik, hogy örüljenek neki? Álmodik? Magányos? Kíváncsi a külvilágra?

Mindenke türelmetlen és kíváncsi. Kitekint a dobozból, meglátja a kinti csodákat, a kedves arcokat, akik szintén kíváncsian nézik őt, és már nincs tovább maradása a sötétben. Ahogy kimerészkedik, illatos, zöld rét tárul eléje, bőröndje életre kel, és ráveszi, hogy induljon el a rejtelmek útján. Fedezze fel magának a világot. A varázskockába bújva ici-pici Mindenkévé változik, útitársául ici-pici Dinó szegődik, és ketten repülnek az élmények felé.


„Megyünk nappal és éjszaka, éjszaka és nappal, megmártózunk a tengerben, sétálunk virágos réten, korcsolyázunk a télben, kötéltáncot járunk, majd álmodunk. Álmodjuk a tengert, álmodjuk a virágos rétet, a nappalt, az éjszakát, álmodjuk magunkat, álmodjuk a kicsiket és nagyokat.”


Mindenke és a varázsdoboz egy csodálatos utazásra hív bennünket. Kortól függetlenül ragadja meg a képzeletet a mozgás, a báb és a zene segítségével. Az előadást tekinthetjük belső utazásnak is, felfedezőútnak, amely nélkülözhetetlen az életünkben. Érdemes minden pillanatra és minden színre odafigyelni, mert a legegyszerűbb dolgok is megörvendeztethetnek, ha képesek vagyunk szeretettel nézni rájuk.


Előadja: Csont Noémi

Alkotók: Palocsay Kisó Kata, Györgyjakab Enikő, Forró Ágnes, Csokán Raul

Zene: Magyaróvári Viktor (Kayamar)

A Shoshin Színházi Egyesület produkciója